اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

گزارش فارس از حاشیه‌های اختتامیه جشنواره فیلم نوجوان

از آشتی دوباره امیرشهاب رضویان تا المپیادی شدن استاندار همدان‌

اختتامیه جشنواره فیلم نوجوانان همدان با حواشی جالبی همراه بود که آن را منحصر به فرد کرد.

از آشتی دوباره امیرشهاب رضویان تا المپیادی شدن استاندار همدان‌

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، پرونده بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های نوجوانان و نخستین المپیاد فیلمسازی نوجوانان در همدان بسته شد. هرچند جشنواره به دلیل روی دادن فاجعه منا و شهادت بسیاری از هموطنان افتتاحیه‎ای نداشت اما از اختتامیه پرباری برخوردار بود.

اختتامیه جشنواره فیلم نوجوان میزان میهمانانی بود که بخشی از خاطرات شیرین متولدین دهه 60 هستند. خالق برنامه‌های مختلف سینمایی و تلویزیونی که باعث خلق سینمایی غنی در دهه 60 و 70 شده بودند. مرضیه برومند خالق «مدرسه موش‌ها»، حمید جبلی یکی از آفرینندگان «کلاه قرمزی»، کامپوزیا پرتوی «خالق گربه آوازه‌خوان»، ابراهیم فروزش آفریننده «خمره و شیر تو شیر» و خاطره‌سازان بی نظیر دیگر که نقش بزرگی در شکل‌گیری جوانان امروز جامعه دارند.

هنگام قرائت قرآن کریم، نمایشگر سالن ورزشی ابن سینا تصاویر قاری برجسته ایران محسن حاجی حسنی را پخش می‌کرد که باعث تألم خاطر همگان شد.

احسان کرمی، مجری برنامه نیز با بیان اینکه هرچند امشب جشنی بر پاست اما در ته دل همه ما غمی نهفته است، وی همچنین اعلام کرد بخشی از برنامه را رسمی ادامه خواهیم داد و پس از آن این فضا را تغییر خواهیم داد.

استاندار همدان به عنوان نخستین سخنران آیین اختتامیه زمانی که بر روی سن حاضر شد اعلام کرد تا از روی صندلی به پشت تریبون برسد سه نفر به وی گوشزد کردند که خلاصه سخن بگوید.

البته استاندار همدان پس از نخستین سخنرانی خود نیز بارها میکروفن را به دست گرفت تا جایی که یکبار علیرضا شجاع نوری، دبیر جشنواره از دادن تریبون خودداری کرد و احسان کرمی میکروفن سیار خود را در اختیار استاندار همدان قرار داد.

برنامه تا زمانی که علیرضا شجاع‌نوری هنرمند برجسته سینما و دبیر بیست و نهمین جشنواره فیلم‌های نوجوانان همدان پشت تریبون قرار گیرد، حالت رسمی داشت تا اینکه شجاع‌نوری با دو نوجوان بر روی سن حاضر شد.

دبیر جشنواره نوجوانان از ابتدای جشنواره بر مخاطب اصلی خود تمرکز کرده بود، به داوران، خبرنگاران و فیلمسازان نوجوان اهمیت ویژه‌ای داد تا جایی که دو هنرمند و روزنامه‌نگار نوجوان همدان «مهسا طاقتی احسن» و «حسین قاسمی هنر» را نیز به عنوان دبیران افتخاری جشنواره با خود بر روی سن برد و تا انتها به همراه آنان برنامه‌ها را ادامه داد.

وی گفت: نوجوانان صاحبان اصلی جشنواره هستند و خود می‌توانند به خوبی رانندگی کنند و تنها زمانی که خواستند در چاله‌ای بیفتند ما به آن‌ها اعلام کنیم تا ترمز کنند.

اهمیت و توجه شجاع نوری به قدری تمرکز خود را به نوجوانان در دوران جشنواره جلب کرده بود که سایر بخش‌ها خواهان توجه بیشتری از او بودند.

بخش‌هایی از سخنان دبیر جشنواره توسط دو دبیر افتخاری نوجوان قرائت شد. شجاع نوری در هنگام اعلام برندگان المپیاد فیلمسازی بارها تکرار کرد که نام‌هایی که خوانده می‌شود را به خاطر باید سپرد.

لرستانی‌ها نیز با خواندن بیانیه‌ها و آوردن جوایز در المپیاد فیلم‌سازی خوش درخشیدند.

امیرشهاب رضویان، کارگردان و هنرمند برجسته کشور نیز که از داوران بخش المپیاد بود، به صحنه فراخوانده شد، رضویان با لهجه شیرینی همدانی سخنان خود را آغاز کرد و گفت: من امیرشهاب رضویان هستم 50 ساله از همدان.

آشتی دوباره امیرشهاب رضویان و استاندار همدان

وی از افرادی که باعث شدند جشنواره به همدان بازگردد نیز تشکر کرد و قول داد سخنی بر زبان نیاورد که باعث تکدر خاطر افراد شود. اشاره این هنرمند همدانی به سخنانی است که وی در حضور رئیس سازمان محیط زیست کشور در همدان بیان کرد و استاندار همدان نسبت به آن واکنش نشان داد.

اما ماجرای رضویان همین جا تمام نشد او به مانند همیشه رابعه مدنی، مادرش را نیز به صحنه فراخواند، مدنی چهره ناشناخته‌ای نیست و در سریال‌ها و فیلم‌های مختلفی به ایفای نقش پرداخته است.

در زمان اهدای جوایز بخش المپیاد فیلمسازان، مصطفی حامی‌خواه از فیلمسازان نوجوان همدانی از استاندار خواست تا سالن سینمایی برای اکران فیلم‌های بچه‌های انجمن سینمای جوان احداث شود که با موافقت استاندار همدان رو به رو شد.

در این زمان بود که علیرضا شجاع‌نوری، دبیر جشنواره اعلام کرد «ای کاش همه استان‌های کشور استانداری چون نیکبخت و نماینده ولی فقیه چون آیت‌الله محمدی داشته باشند»

استاندار همدان نیز المپیادی شد

زمانی که نام برندگان المپیاد فیلمسازان نوجوان خوانده می‌شد، فیلمساز کهگیلویه و بویراحمدی در سالن حضور نداشت و دبیر جشنواره از استاندار همدان خواست که به دلیل هم‌استانی بودن با این نوجوان برای دریافت جایزه‌اش به روی سن برود که استاندار هم در زمان گرفتن این جایزه اعلام کرد که او نیز هدیه‌ای برای این فیلمساز نوجوان در نظر خواهد گرفت.

هنگامی که استاندار بر روی سن قرار گرفت امیرشهاب رضویان را در آغوش کشید تا اگر کدورتی در جریان بوده، از بین برود.

حضور نداشتن فیلمساز دیگری از کهگیلویه و بویراحمد باعث شد استاندار همدان برای بار دوم نیز بر روی سن حاضر شود به شجاع‌نوری بگوید که خرجش را زیاد کرده و او هدیه دیگری نیز برای این فیلمساز نوجوان به مانند مورد قبلی در نظر خواهد گرفت.

فیلمساز 12 ساله همدانی سوپر استار اختتامیه جشنواره فیلم نوجوان

اما فیلمساز 12 ساله همدانی شقایق ورشوچی، سوپراستار اختتامیه بود، وی که فیلمی با عنوان زندگی من را در سه دقیقه تولید کرده بود مورد توجه داوران و شخص دبیر جشنواره قرار گرفت و علیرضا شجاع‌نوری در تکریم او گفت: "نام شقایق را به خاطر بسپارید." فیلم سه دقیقه‌ای ورشوچی در این اختتامیه نیز اکران شد.

اما شاید جالب‌ترین بخش جشنواره زمانی رقم خورد که مجری برنامه از امیرشهاب رضویان، حمید جبلی و علیرضا شجاع نوری خواست تا صحنه را ترک نکنند و بر روی سن بمانند. احسان کرمی خطاب به عکاسان گفت شاید هرگز نتوانید این سه نفر را که هر سه دارای سیبیل هستند در کنار هم ببیند. سپس از آنان خواست تا عکس‌های خود را بگیرند.

امیرشهاب رضویان در این خصوص گفت: بارها به بانک‌ها پیشنهاد دادم که سبیل چک را راه‌اندازی کنند و به مانند گذشته سبیل را به عنوان ضمانت قبول کنند.

وی همچنین از استاندار همدان خواست سینمای دیگری که در میدان همدان قرار دارد را احیا کند که استاندار پاسخ داد این سینما در بین ورثه قرار دارد که با اختلاف رو به رو هستند. امیرشهاب نیز اعلام کرد وی پیگیری کرده و استاندار همدان نیز حمایت کند.

در زمان معرفی داوران جشنواره وقتی نوبت به نام فاطمه معتمدآریا رسید، صدای تشویق حضار سالن را فرا گرفت. البته معتمدآریا در جریان برگزاری جشنواره در همدان حضور نداشت.

مرضیه برومند کارگردان برجسته سینمای کودک و نوجوان و خالق «شهر موش‌ها» پیش از اینکه بیانیه داوران را قرائت کند از فراموش کردن نام برخی از افراد گلایه کرد و خواستار آن شد که در اختتامیه‌ها ابتدا جوایز بدهند و سپس سخنرانی کنند.

اما نکته قابل توجه در دکور برنامه اختتامیه این بود که نام جشنواره به عنوان بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های نوجوانان ایران یاد شده بود. اتفاقی که عرف برگزاری جشنواره‌ها نیست، زیرا همه جشنواره‌های بزرگ به نام شهر‌ها چون ونیز، کن، ورشو، مسکو، بوسان، شیکاگو و ... شناخته می‌شوند اما اینجا نامی از همدان آورده نشده بود.

انتهای پیام/89040/ش40/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول