عزیزالله شهیدیفر امروز در گفتوگو با خبرگزاری فارس در ساری، اظهار داشت: امسال 210 هزار هکتار از اراضی شالیزاری مناطق کوهستانی و دشت مازندران به زیر کشت رفت که از این تعداد، 160 هزار هکتار آن ارقام محلی و 50 هزار هکتار نیز ارقام پر محصول است.
وی تصریح کرد: بهطور میانگین در هر هکتار از اراضی شالیزاری، 4.5 تن ارقام محلی و 6.5 تن ارقام پر محصول برداشت میشود که البته 65 درصد از شلتوک تبدیل به برنج میشود.
وی نخستین برداشت شالی از نوع محلی را 20 تیرماه در فریدونکنار و همزمان در آمل، محمودآباد، بابلسر، بابل و ساری عنوان و خاطرنشان کرد: اکنون برداشت شالی از ارقام محلی در سراسر مازندران آغاز شده است و در روزهای آینده، به اوج خود میرسد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی مازندران از برداشت ارقام پرمحصول و زودنِشای شالی در 50 هزار هکتار از اراضی شالیزاری خبر داد که از نیمه دوم مرداد به اوج خود خواهد رسید.
شهیدیفر از برداشت برنج توسط برخی کشاورزان و اقدام به نشای مجدد خبر داد و افزود: عمدتا در اراضیِ ارقام محلی، "رتون" برداشت میشود و برخی کشاورزان نیز به کشت شبدر، ذرت و علوفه، اقدام میکنند، و معمولا در پاییز، این اراضی را زیر کشت کلزا میبرند.
وی تصریح کرد: 50 تا 60 درصد اراضی شالیزاری، زیر کشت دوم میروند که این موضوع در مرکز و شرق مازندران بیشتر به چشم میخورد.
شهیدیفر گفت: کشاورزان میتوانند با مدیریت صحیح و به تدریج وارد کردن برنج به بازار، از باز بودن دست واسطهها جلوگیری کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی مازندران با بیان اینکه از این روند فعالیت کشاورز حمایت میکنیم، اظهار داشت: وقتی برنج به تدریج وارد بازار شود در نهایت هم به سود کشاورز و هم به سود مصرفکننده است و بازار برنج نیز در حالت تعادل قرار میگیرد.
به گزارش فارس، در حال حاضر قیمت هر کیلو برنج سفید، تبدیل در کارخانه، 6 هزار و 200 تومان است.
انتهای پیام/86001/ح30/ض1002